SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. febr. 8.


DSZC

    Az ország legjobb technikumai között a Mechwart

    A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal idén először készítette el a száz legjobb hazai technikum rangsorát. A listára a Debreceni Szakképzési Centrum négy intézménye is felkerült.

    Az ország legjobb technikumai között a Mechwart

    A TOP 100-as lista a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal közhiteles adatai alapján, a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével készült. Az elemzés vizsgálta, hogy a tanulók milyen tanulmányi eredménnyel érkeznek az intézményekbe, hogyan aránylik az évismétlők száma az intézmény tanulói létszámához, és milyen eredménnyel teszik le a diákok az érettségi vizsgát. A figyelembe vett mutatók százas skálán meghatározott átlaga szoros versenyt mutat a legkiválóbb intézmények között.

    Örömteli esemény, hogy a TOP100-as ranglistán a Debreceni Szakképzési Centrum négy iskolája is szép helyezést ért el: a Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum a 9., a Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum a 24., a Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum a 64., míg a Debreceni SZC Beregszászi Pál Technikum a 93. helyen végzett. A teljes lista ide kattintva érhető el.

    A Debreceni Szakképzési Centrum számára büszkeség az, hogy a szakképzés nemcsak jó szakmát ad, hanem karrierutat is kínál a fiatalok számára. Az idei már a harmadik olyan tanév, amely az új szakképzési rendszer alapján zajlik. Egyre népszerűbbek a technikumi és szakképző iskolai képzések a továbbtanulók körében, évről évre nő a szakképzésbe jelentkezők száma, illetve a bejutáshoz szükséges tanulmányi átlag is – a DSZC bízik benne, hogy ez a tendencia ebben az évben is tovább folytatódik.

    A Debreceni Szakképzési Centrum a tanulói karriertámogatások és vonzó szakképzés megvalósítása mellett kiemelt figyelmet fordít a felkészült oktatók, oktatói fejlesztések támogatására, továbbá az infrastrukturális fejlesztésekre is. Az elmúlt években több intézményük is megszépült és további jelentős beruházások várnak rájuk a következő években annak érdekében, hogy a Szakképzési Centrumba jelentkező tanulók jól felszerelt, modern épületekben sajátíthassák el a jövő szakmáit.

    A nyolcadikosok 2023. február 22-ig jelentkezhetnek abba a középiskolába, ahol tanulmányaikat szeretnék folytatni. A Debreceni Szakképzési Centrum 18 ágazatban, több mint 70 szakmában 2400 férőhelyet hirdetett meg a 9. évfolyamokon.

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    ATOMKI nyíltnap

    ATOMKI nyíltnap

    A 9.B osztály az ATOMKI nyíltnapján vett részt, osztályfőnökük Kocsisné Sebestyén Ildikó kíséretében.

    2024. ápr. 25.


    DSZC Mechwart

    Föld napja a Kölcsey Központban

    Föld napja a Kölcsey Központban

    A Hajdú-Bihar Megyei Élelmiszermentő Egyesület 2024. április 22-én, a Föld napján a Fenntarthatósági témahéthez kapcsolódva, környezetvédelmi és edukációs programot rendezett Debrecenben, a Kölcsey Központban, melyen a Mechwartból 22 diák vett részt.

    2024. ápr. 25.


    DSZC Mechwart

    1. helyezés a Diákolimpia fekvenyomó bajnokságon

    1. helyezés a Diákolimpia fekvenyomó bajnokságon

    Krafcsik Kristóf 9.d. osztályos tanuló Budapesten az Országos Diákolimpia fekvenyomó bajnokságán 1. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Fancsali László Gratulálunk az szép eredményhez!

    2024. ápr. 24.


    DSZC Mechwart


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

    4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

    Telefon: +36 52 413 499

    E-mail: iskola@mechwart.hu

    OM azonosító: 203033/016

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


    2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum