SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. dec. 4.


DSZC Mechwart

  Blended-Learning DSD Gold továbbképzés

  A német külügyminisztérium külföldi képzésekért felelős központja, a ZfA (Zentralstelle für Auslandsschulwesen) szervezésében februártól novemberig tartó Blended-Learning DSD Gold továbbképzésen vett részt iskolánk három oktatója: Linzenboldné Török Ilona, Nyáriné Üveges Csilla és Szegedi Szilvia tanárnők.

  Blended-Learning DSD Gold továbbképzés

  A Mechwart egy éve tagja a nemzetközi PASCH-iskolahálózatnak, melynek fő feladata a német nyelv ápolása, tanítása. Ennek köszönhetően németül tanuló diákjainknak lehetőségük van órai keretek között felkészülve a DSD I PRO (szakmai alapfokú) és a DSD II (az eredménytől függően közép- vagy felsőfokú) nemzetközi nyelvvizsgák megszerzésére. Már az előbbi is jelentősen növeli a későbbiekben a régióbeli német érdekeltségű cégekhez munkára jelentkező diákjaink esélyeit, az utóbbi pedig a felsőfokú intézménybe való jelentkezéskor, jelent pontot, illetve a német nyelvű egyetemi képzésekhez szükséges nyelvtudást bizonyítja. 

  A diákok felkészülése ezekre a nyelvvizsgákra egy komoly, többéves folyamat, amire maguk a nyelvtanárok is továbbképzéseken fejlesztik magukat. Ilyen volt a fent említett többhónapos kurzus is, melynek során februártól júniusig, majd szeptembertől újabb három hónapon keresztül heti rendszerességgel végezték tanáraink az online térben a feladatokat, továbbá részt vettek májusban egy háromnapos veszprémi, az elmúlt napokban pedig egy négynapos temesvári jelenléti oktatáson is. Behatóan megismerkedtek a vizsga egyes részeivel, értékelési szempontjaival, kompetenciafejlesztő módszerekkel, szélesítve nemcsak vizsgáztatási, de nyelvtanítási eszköztárukat is a ZfA szakképzett oktatóinak, magyarországi és romániai szaktanácsadóinak köszönhetően.

  Mindkét helyszín különleges jelentőséggel bírt, hiszen mind Veszprém, mind Temesvár az Európa Kulturális Fővárosa címet viselik 2023-ban. Jó hangulatú városnézések, kulturális programok, de mindenekelőtt rendkívül hasznos tanácskozások, kiscsoportos gyakorlatorientált képzések részesei lehettek tanárnőink. Már folyamatában is, de a jövőben még inkább igyekeznek a tapasztaltak, tanultak segítségével diákjaikat eljuttatni a sikeres DSD-nyelvvizsgákig, megosztva természetesen tudásukat az iskola többi némettanárával.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Úszó Diákolimpia Hajdú-Bihar Vármegyei Döntője

  Úszó Diákolimpia Hajdú-Bihar Vármegyei Döntője

  Az Úszó Diákolimpia Hajdú-Bihar Vármegyei Döntőjén szép sikereket értek el diákjaink

  2024. febr. 12.


  DSZC Mechwart

  Karrierhét I 2024

  Karrierhét I 2024

  Iskolánkban 2024. február 5. és 2024. február 9. között került megrendezésre a Karrierhét, ahol a mechwartos tanulók megismerkedhettek a Debrecen város által nyújtott karrierépítési lehetőségekkel.

  2024. febr. 9.


  DSZC Mechwart

  Karrierhét megnyitó 2024

  Karrierhét megnyitó 2024

  Milyen lehetőségeim vannak Debrecenben? Milyen célt tűzzek ki? Mit tegyek, hogy elérjem?

  2024. febr. 6.


  DSZC Mechwart


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

  4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

  Telefon: +36 52 413 499

  E-mail: iskola@mechwart.hu

  OM azonosító: 203033/016

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


  2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum