SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 3.


Nagy Ágnes

  Német cserediákok a Mechwartban

  2023. április 23-30. között újra a Mechwart vendége volt az augsburgi FOS/BOS középiskola16 diákja. Német cserekapcsolatunk már három évtizedes múltra tekint vissza, a bajor diákok most is a magyar családok vendégszeretetét élvezték.

  Német cserediákok a Mechwartban

  A német munkaközösség a hagyományokhoz híven igen tartalmas, sokszínű programot szervezett, hiszen a vendég diákok között van, aki gazdasági ismereteket, míg mások kreatív tervezést, műszaki ismereteket, szociálpedagógiát vagy igazgatási és jogi ismereteket tanulnak. Célunk most is az volt, hogy tanulóink minél intenzívebben tudják gyakorolni és használni a német nyelvet, valamint hogy közelebb kerüljenek, jobban megismerjék a német kultúrát.

  Hétfőn Linzenboldné Török Ilona munkaközösség-vezető köszöntötte a vendégeket az iskolánkban. Kurkó Bence 5/13. A osztályos tanuló ezután német nyelven ismertette iskolánk névadójának, Mechwart Andrásnak (született: Andreas Mechwart) az életútját, aki Bajorországból származik, és Augsburgban végezte mérnöki tanulmányait. A délelőtt folyamán a vendégek bejárták iskolánkat. Utána beültek egy-egy német nyelvű matematika-, történelem-, majd angolórára is, ahol együtt dolgoztak a magyar diákjainkkal. Délután Debrecen belvárosának megtekintése következett idegenvezetés keretében.

  Kedden a Debreceni Vízmű II. telepén szerveztünk szakmai vezetést, ugyanis a víz a tematikája a német csoport idei projektjének. Később táncház színesítette a programot, ahol iskolánk néptánccsoportja adott ízelítőt a magyar tánckultúrából. Ezután vendégeink felkeresték Uzonyi Ferenc festőművészt, ahol megcsodálhatták a művész alkotásait, melyekből vásároltak is. 

  Szerdán Egerben tett egynapos látogatást a csapat, megismerkedtek a város főbb nevezetességeivel is (Dobó tér, Vár, Csillagvizsgáló, Bazilika).

  Csütörtökön Hortobágyon jártak a diákok. Ellátogattak a Vadasparkba, megtekintették a mátai ménest, és részt vettek a lovasbemutatóval egybekötött pusztakocsikázáson is. Ebédre gulyáslevest és rétest kóstolhattak. 

  Pénteken a Nagyerdő, az Agóra Élményközpont és az Aquaticum Élményfürdő következett, ahol tanulmányozhatták a fürdő vízrendszerét is a fürdőzés előtt. 

  Szombaton a szülők részvételével már a búcsúestet szerveztük. Hamar elrepült ez az egy hét. Diákjaink alig várják, hogy néhány hét múlva ők utazzanak Augsburgba.

  GALÉRIA

  A Mechwart vendégei voltak az augsburgi FOS/BOS középiskola diákjai

  koszonto_honlap.jpg
  aquatikum_honlap.jpg
  bucsu_honlap.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Tanévnyitó ünnepség I 2023

  Tanévnyitó ünnepség I 2023

  Szeptember 1-jén megtartottuk tanévnyitó ünnepségünket és ezzel kezdetét vette a 2023/2024-es tanév!

  2023. szept. 1.


  DSZC Mechwart

  III. Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás!

  III. Hello szakma! – Út a jövőbe pályaválasztási kiállítás!

  Idén is várjuk a hetedikes, nyolcadikos tanulókat és szüleiket, az általános iskolák vezetőit, osztályfőnökeit, pedagógusait, továbbá a szakképző intézmények diákjait és oktatóit október 5-én és 6-án a Nagyerdei Stadionban.

  2023. aug. 31.


  DSZC

  Végzős diákok vették át bizonyítványaikat a VÁMOSGÉP Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft ünnepségén

  Végzős diákok vették át bizonyítványaikat a VÁMOSGÉP Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft ünnepségén

  Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, 17 duális képzésben részt vevő gépgyártás-technológiai technikus tanulónk tett sikeres szakmai vizsgát a VÁMOSGÉP Gép-és Acélszerkezetgyártó Kft-nél.

  2023. júl. 12.


  DSZC Mechwart


  Partnereink

  • BMW Group Debrecen
  • Schaeffler
  • Manz
  • Vámosgép
  • ICDL
  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

    4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

   • Telefon: +36 52 413 499

    E-mail: iskola@mechwart.hu

    OM azonosító: 203033/016

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


   2023Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum