SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. máj. 3.


Nagy Ágnes

    Német cserediákok a Mechwartban

    2023. április 23-30. között újra a Mechwart vendége volt az augsburgi FOS/BOS középiskola16 diákja. Német cserekapcsolatunk már három évtizedes múltra tekint vissza, a bajor diákok most is a magyar családok vendégszeretetét élvezték.

    Német cserediákok a Mechwartban

    A német munkaközösség a hagyományokhoz híven igen tartalmas, sokszínű programot szervezett, hiszen a vendég diákok között van, aki gazdasági ismereteket, míg mások kreatív tervezést, műszaki ismereteket, szociálpedagógiát vagy igazgatási és jogi ismereteket tanulnak. Célunk most is az volt, hogy tanulóink minél intenzívebben tudják gyakorolni és használni a német nyelvet, valamint hogy közelebb kerüljenek, jobban megismerjék a német kultúrát.

    Hétfőn Linzenboldné Török Ilona munkaközösség-vezető köszöntötte a vendégeket az iskolánkban. Kurkó Bence 5/13. A osztályos tanuló ezután német nyelven ismertette iskolánk névadójának, Mechwart Andrásnak (született: Andreas Mechwart) az életútját, aki Bajorországból származik, és Augsburgban végezte mérnöki tanulmányait. A délelőtt folyamán a vendégek bejárták iskolánkat. Utána beültek egy-egy német nyelvű matematika-, történelem-, majd angolórára is, ahol együtt dolgoztak a magyar diákjainkkal. Délután Debrecen belvárosának megtekintése következett idegenvezetés keretében.

    Kedden a Debreceni Vízmű II. telepén szerveztünk szakmai vezetést, ugyanis a víz a tematikája a német csoport idei projektjének. Később táncház színesítette a programot, ahol iskolánk néptánccsoportja adott ízelítőt a magyar tánckultúrából. Ezután vendégeink felkeresték Uzonyi Ferenc festőművészt, ahol megcsodálhatták a művész alkotásait, melyekből vásároltak is. 

    Szerdán Egerben tett egynapos látogatást a csapat, megismerkedtek a város főbb nevezetességeivel is (Dobó tér, Vár, Csillagvizsgáló, Bazilika).

    Csütörtökön Hortobágyon jártak a diákok. Ellátogattak a Vadasparkba, megtekintették a mátai ménest, és részt vettek a lovasbemutatóval egybekötött pusztakocsikázáson is. Ebédre gulyáslevest és rétest kóstolhattak. 

    Pénteken a Nagyerdő, az Agóra Élményközpont és az Aquaticum Élményfürdő következett, ahol tanulmányozhatták a fürdő vízrendszerét is a fürdőzés előtt. 

    Szombaton a szülők részvételével már a búcsúestet szerveztük. Hamar elrepült ez az egy hét. Diákjaink alig várják, hogy néhány hét múlva ők utazzanak Augsburgba.

    GALÉRIA

    A Mechwart vendégei voltak az augsburgi FOS/BOS középiskola diákjai

    koszonto_honlap.jpg
    aquatikum_honlap.jpg
    bucsu_honlap.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Meghosszabbítottuk a DSZC Nagykövet leszek! verseny jelentkezési határidejét

    Szívesen adnál betekintést a szakmád rejtelmeibe és iskolád életébe, de még nem jelentkeztél DSZC Nagykövetnek? Jó hírünk van, április 19-ig még adott a lehetőség!

    2024. ápr. 19.


    DSZC

    Álomszerű eredmény a miskolci Vadász Dénes Informatikai versenyen

    Álomszerű eredmény a miskolci Vadász Dénes Informatikai versenyen

    A Vadász Dénes Informatika verseny programozói kategóriájában az első fordulóra az előző évi 24 csapattal szemben idén 44 csapat nevezett köztük iskolánk 11 csapata.

    2024. ápr. 17.


    DSZC Mechwart

    Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntője

    Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntője

    A hétvégén Kecskeméten került megrendezésre a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntője, ahol a Mechwartos tanulók újabb sikereket értek el.

    2024. ápr. 16.


    DSZC Mechwart


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

    4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

    Telefon: +36 52 413 499

    E-mail: iskola@mechwart.hu

    OM azonosító: 203033/016

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


    2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum