SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 20.


Dehir.hu

  Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

  Idén először a debreceni közgyűlés ülésén adták át a Cívis Talentum ösztöndíjakat, a Kölcsey Ferenc-ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla-sportösztöndíjakat.

  Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

  A havi 50 ezer forintos Cívis Talentum ösztöndíj célja, hogy hozzájáruljon a nemzetközi versenyeken való sikeres szerepléshez. Az ösztöndíj olyan Debrecenben tanuló tehetséges középiskolás diáknak adományozható, aki iskolai tanulmányai mellett a humán, reál, idegen nyelvi, művészeti, informatikai területen, illetve szakképzés keretében nemzetközi tanulmányi versenyen vett részt, diáktársai számára is példamutató, kimagasló teljesítményt nyújt. Ezt idén Eigner Bendegúz, a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 12. osztályos tanulója, Horváth Amadea, a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 11. osztályos diákja, Lesku Dóra, a Tóth Árpád Gimnázium 10. osztályos tanulója, Ráthonyi Levente Marcell, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 9. osztályos diákja és Vámosi Bendegúz Péter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 10. osztályos tanulója kapta meg.

  A Kölcsey Ferenc-ösztöndíj a kulturális élet területén alkotó természetes személynek vagy jogi személynek adományozható, abból a célból, hogy Debrecenről szóló, a helyi polgárok identitását, városhoz kötődését erősítő, értékes alkotások létrejöttét ösztönözze. Az idén Kónya Ábel és Grela Alexandra képzőművészek részesültek 2 és fél millió forintos Kölcsey ösztöndíjban. Pályázatuk Szabó Magda Abigéljéhez kapcsolódik, többek között illusztrációk készülnek majd a műhöz. 

  A Békessy Béla-sportösztöndíj célja, hogy elősegítse a nemzetközi versenyeken való sikeres szereplést. A sportösztöndíjat ezúttal Arany Attila hosszútávfutó, Balázs Panni karatés, Battai Sugár kardvívó, Bernáth Attila ökölvívó, Dobi Gergő triatlonista, Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Kozák Luca gátfutó, Osváth Richárd kerekesszékes vívó és Szilágyi Réka gerelyhajító kapta meg. Ez ez összeg idén havi 120 ezer forint fejenként.

  Papp László polgármester úgy fogalmazott,

  „olyan fiatalokat díjaztak ma, akik teljesítményük révén viszik Debrecen jó hírét szerte a világban, akik szeretik ezt a várost és nem félnek a megmérettetéstől  

  melyekhez sok sikert kívánt nekik. A polgármester emellett köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és tanároknak, akik segítik a díjazott diákokat. 

  Forrás: Dehir.hu

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Technikusavató ünnepség I 2024

  Technikusavató ünnepség I 2024

  2024. június 22-én délelőtt bár hosszú és forró, de rendkívül felemelő ünnepség részesei lehettünk a DSzC Mechwart Technikumának tornacsarnokában.

  2024. jún. 24.


  DSZC Mechwart

  Tanévzáró ünnepség I 2024

  Tanévzáró ünnepség I 2024

  2024. június 21.-én pénteken ünnepélyes keretek között Dr. Barcsa Lajos igazgató úr lezárta a 2023/2024. tanévet.

  2024. jún. 24.


  DSZC Mechwart

  Augsburgi utazás

  Augsburgi utazás

  A német nyelvi munkaközösség szervezésében 2024. május 31. és június 10. között utazott az a 18, német nyelvet tanuló diákunk Augsburgba, akik pár héttel korábban itthon fogadták augsburgi testvériskolánk tanulóit.

  2024. jún. 18.


  DSZC Mechwart


  Partnereink

  SZC logo

  Debreceni Szakképzési Centrum


  Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

  4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

  Telefon: +36 52 413 499

  E-mail: iskola@mechwart.hu

  OM azonosító: 203033/016

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


  2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum