SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2024. jún. 20.


Dehir.hu

    Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

    Idén először a debreceni közgyűlés ülésén adták át a Cívis Talentum ösztöndíjakat, a Kölcsey Ferenc-ösztöndíjakat, valamint a Békessy Béla-sportösztöndíjakat.

    Sport, kultúra, tanulmányok: ösztöndíjakat adtak át a debreceni közgyűlés ülésén

    A havi 50 ezer forintos Cívis Talentum ösztöndíj célja, hogy hozzájáruljon a nemzetközi versenyeken való sikeres szerepléshez. Az ösztöndíj olyan Debrecenben tanuló tehetséges középiskolás diáknak adományozható, aki iskolai tanulmányai mellett a humán, reál, idegen nyelvi, művészeti, informatikai területen, illetve szakképzés keretében nemzetközi tanulmányi versenyen vett részt, diáktársai számára is példamutató, kimagasló teljesítményt nyújt. Ezt idén Eigner Bendegúz, a DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum 12. osztályos tanulója, Horváth Amadea, a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda 11. osztályos diákja, Lesku Dóra, a Tóth Árpád Gimnázium 10. osztályos tanulója, Ráthonyi Levente Marcell, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 9. osztályos diákja és Vámosi Bendegúz Péter, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 10. osztályos tanulója kapta meg.

    A Kölcsey Ferenc-ösztöndíj a kulturális élet területén alkotó természetes személynek vagy jogi személynek adományozható, abból a célból, hogy Debrecenről szóló, a helyi polgárok identitását, városhoz kötődését erősítő, értékes alkotások létrejöttét ösztönözze. Az idén Kónya Ábel és Grela Alexandra képzőművészek részesültek 2 és fél millió forintos Kölcsey ösztöndíjban. Pályázatuk Szabó Magda Abigéljéhez kapcsolódik, többek között illusztrációk készülnek majd a műhöz. 

    A Békessy Béla-sportösztöndíj célja, hogy elősegítse a nemzetközi versenyeken való sikeres szereplést. A sportösztöndíjat ezúttal Arany Attila hosszútávfutó, Balázs Panni karatés, Battai Sugár kardvívó, Bernáth Attila ökölvívó, Dobi Gergő triatlonista, Göttlinger Dániel kerekesszékes vívó, Kozák Luca gátfutó, Osváth Richárd kerekesszékes vívó és Szilágyi Réka gerelyhajító kapta meg. Ez ez összeg idén havi 120 ezer forint fejenként.

    Papp László polgármester úgy fogalmazott,

    „olyan fiatalokat díjaztak ma, akik teljesítményük révén viszik Debrecen jó hírét szerte a világban, akik szeretik ezt a várost és nem félnek a megmérettetéstől  

    melyekhez sok sikert kívánt nekik. A polgármester emellett köszönetet mondott a szülőknek, edzőknek és tanároknak, akik segítik a díjazott diákokat. 

    Forrás: Dehir.hu

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Röplabda Diákolimpia

    Röplabda Diákolimpia

    A Röplabda Diákolimpia V. VI korcsoport férfi A kategória Debrecen Város egyben Hajdú Bihar Vármegyei győztese a Mechwart csapata! 

    2024. okt. 14.


    DSZC Mechwart

    Megjelent az iskolaújság legfrissebb száma

    Megjelent az iskolaújság legfrissebb száma

    Megjelent az Iskolaújság idei első száma! Lapozd és nyerj vele!

    2024. okt. 1.


    DSZC Mechwart

    Logisztikában országos döntős a Mechwart!

    Logisztikában országos döntős a Mechwart!

    2024. szeptember 27-én pénteken rendezték meg a Profi-T-Ability szervezésében a Debreceni Régiós Bajnokságot és Szabadtéri Játéknapot.

    2024. szept. 30.


    DSZC Mechwart


    Partnereink

    SZC logo

    Debreceni Szakképzési Centrum


    Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

    4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

    Telefon: +36 52 413 499

    E-mail: iskola@mechwart.hu

    OM azonosító: 203033/016

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


    2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum