SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

2023-1-HUO1-KA122-VET-000147816

Iskolánk az Erasmus+ IKT képzés keretében vett részt.

  • A projekt kezdete: 01/10/2023
  • A projekt befejezése: 30/09/2024
  • A projekt időtartama (hónapok): 12 hónap
  • Elnyert támogatási összeg: 10300 €

2023 októberének végén öt lelkes oktató kolléga vett részt egy különleges információs és kommunikációs technológiai (IKT) képzésen Palermóban, az Erasmus+ program keretében. Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők elmélyítsék tudásukat az IKT területén, és új módszereket sajátítsanak el, amelyeket később saját oktatási gyakorlatukban is alkalmazhatnak.

A képzés során a résztvevők számos izgalmas és hasznos témával találkoztak. Az előadások és workshopok során megismerkedtek a legújabb digitális eszközökkel és szoftverekkel, valamint azok oktatási alkalmazási lehetőségeivel. Különös hangsúlyt fektettek a digitális tananyagok készítésére, az online tanulási platformok használatára és a virtuális valóság oktatási célú alkalmazására.

Az Erasmus+ program lehetőséget biztosított a résztvevőknek arra is, hogy nemzetközi kapcsolatokat építsenek ki. A képzésen részt vevő oktatók különböző európai országokból érkeztek, így a kollégák nemcsak szakmai, hanem kulturális tapasztalatokkal is gazdagodtak. A közös munka és a tapasztalatcsere révén új ötleteket és inspirációkat merítettek, amelyeket hazatérve saját intézményeikben is hasznosítani tudnak.

A palermói képzés nemcsak szakmai fejlődést, hanem személyes élményeket is nyújtott a résztvevőknek. A város gazdag történelme, kultúrája és gasztronómiája felejthetetlen élményeket kínált az oktatóknak. A szabadidős programok keretében lehetőségük nyílt felfedezni Palermo nevezetességeit, megkóstolni a helyi ételeket és megismerkedni a szicíliai életstílussal.

Az Erasmus+ program keretében megvalósult IKT képzés Palermóban tehát nemcsak szakmai, hanem személyes szempontból is rendkívül értékes volt a résztvevők számára. Az itt szerzett tudás és tapasztalatok hosszú távon hozzájárulnak majd az oktatás minőségének javításához és a digitális kompetenciák fejlesztéséhez.


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Telefon: +36 52 413 499

E-mail: iskola@mechwart.hu

OM azonosító: 203033/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum