SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

HírekKözérdekű adatokKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Határtalanul |2018.03.19-22| Debrecen-Barót

 

 

Debrecen - Barót

 

Az első utazás 2018. március 19-22. között

Érintett települések:

Székelyudvarhely – Korond – Barót – Brassó – Csíkszereda – Csíksomlyó – Tusnádfürdő - Segesvár

Programok bemutatása:

Első napon Debrecenből indulva Székelyudvarhelyre érkeztünk, ahol városnézésben és igazán kitűnő idegenvezetésben lehetett részünk. Megtekintettük a belvárost, a magyarság nagyjait bemutató szoborparkot. Késő délután érkeztünk Barótra, ahol a partneriskola képviselői és diákjai már vártak minket. Itt megbeszéltük az együttműködés menetét, felosztottuk, hogy ki milyen feladatot teljesít majd. 

Másnap Brassóba látogattunk ahol a Fekete Templomot és a középkori városrészt néztük meg. A diákok kaptak szabadprogram lehetőséget is. Innen a Bran kastélyhoz mentünk, ahol korhűen berendezett kastélyt tekinthettünk meg. Az Olt folyó áradása miatt Sepsiszentgyörgy nem fért bele már ebben az útba. Mikor visszaértünk a két iskola diákjai bemutatkozó műsort adtak elő (Ady és Arany versek is) egymásnak , majd gépteremben online vetélkedőn vettek részt. Elkezdték az utazással kapcsolatos tablóhoz az anyaggyűjtést , valamint a termék, a tananyag készítését folytatták.

Harmadik napon a Szent Anna tóhoz mentünk, a nagy hó miatt a Mohos tőzeglápot csak az útról néztük meg. A befagyott Szent Anna tó minden úti kellemetlenségért kárpótolt minket. Innen Tusnádfürdőn át, Csíkszeredára mentünk, ahol buszos városnézést tartottunk a szakadó hó miatt, majd a csíksomlyói kegytemplomot látogattuk meg. Mikor délután visszaérkeztünk Barótra az partneriskola búcsú esttel várt minket. Itt az elmúlt napok tapasztapasztalatainak kicserélése után zenés-táncos mulatság kerekedett.

A második utazás 2018. április 23-26. között

Érintett települések:

Debrecen – Hortobágy – Nyíregyháza – Tokaj

Programok bemutatása:

A baróti iskola csoportja a délutáni órákban érkezett, a debreceniek fogadták őket, itt máris beszélgetések, mesélések indultak az első út után történtekről. Átbeszéltük, hogy a munkával ki-ki hogy halad, milyen lépések szükségesek még. 

Másnap meglátogattak minket a DSzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumában, itt a kint elkezdett tablót fejezték be. Majd az nemzeti összetartozás jegyében fociztak a programban részvevő diákok egy jót.

A közös munka még nem ért véget, a megfelelő tananyag tartalmakat weblapra is publikáltuk, ezen felül mindkét iskola nyomtatva is kapott egy-egy példányt belőle.Ezután Hortobágyra és Debrecenben kirándultak mindkét iskola diákjai. Este szabadprogramot kaptak.

Harmadik napon, Nyíregyházára látogattak el a programban résztvevők. A belváros mellett a Vadasparkot is megnézték. Innen Tokaj következett, ahol egy rövid túra után a történelmi városközpontot néztük meg. Visszaérkezve Debrecenbe a diákok még közös vetélkedőn vettek részt majd egy búcsúbulin.

GALÉRIA

Határtalanul |2018.03.19-22| Debrecen-Barót

image007.jpg
image010.jpg
image013.jpg

Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Telefon: +36 52 413 499

E-mail: iskola@mechwart.hu

OM azonosító: 203033/016

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


2024Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum