SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/016 | 4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

Intézmény logo

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Tantestületi kirándulás

Első nap városnéző sétát tettünk Beregszászon, melynek során megismerkedünk a Beregvidéki Múzeummal, mely a Bethlen kastélyban található, tantestületünk sétával egybekötött látogatást tett a Rákóczi- és a Kossuth tereken. Megismerkedtünk a beregszászi belváros ikonikus épületeivel az Oroszlán Fogadóval, az egykori Megyeházával, Törvényszékkel és a II. Rákóczi Ferenc Magyar Tanárképző Főiskolával.                           

Az első nap a badalói partnerünk számára átadtuk az adomány összegét egy a partnerintézmény tanárai és diákjai által számára szervezett üdvözlő műsor után. Ezek után az iskolában a kollégáinkkal felmértük a problémákat és a későbbi segítségnyújtás lehetőségeit.

Iskolánk a Debreceni Szakképzési Centrum Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma valamint a Talabor 2007 Utazásszervező- és Közvetítő Kft. 250 eFt adománya jó helyre került megítélésünk szerint a Kárpátalján található Badalói Gvadányi József Általános Iskolában. Az Igazgatónő és a Polgármester Úr elmondása szerint sajnos mély szegénység jellemzi ezt a magyarlakta vidéket és az iskola infrastruktúrális fejlesztéséhez minden ehhez hasonló adomány nagyon hasznos az iskolának.

Ezek után a helyi pedagógusokkal közös kötetlen megbeszélést tartunk, amikor is a két intézmény pedagógusai bemutatják egymás számára és megbeszélik az oktatási rendszer helyi sajátosságait.

Másnap a Vereckei-szoroshoz utaztunk busszal a tantestület tagjaival, ahol a 2008-ban felavatott millecentenáriumi emlékműnél elhelyeztük a megemlékezés koszorúját és a tanári kar elénekelte a Magyar Himnuszt.

A következő napon az úticélunk a munkácsi vár. Egy rövid túra során ezt tekintettük meg, amit Zrínyi Ilona hősiesen védett 1686-tól két éven át, majd ezután sétáltunk a belvárosban. (Rákóczi ház, Munkácsi Mihály szülőháza, Régi Városháza).

A tantestületi kirándulás alkalmával lehetőségünk volt még az alábbi helyszíneken kirándulást ejteni, amikor az idő engedte, hiszen sajnos a második nap nagyon esősre sikeredett.

Szolyva - Beregvár - Huszt - Nagyszőlős - Tiszaújlak – Csetfalva

Debrecen, 2017. október 15.

                                                                                                                                                                     Pongor András

                                                                                                                                                         igazgatóhelyettes, projektvezető


Partnereink

 • BMW Group Debrecen
 • Schaeffler
 • Manz
 • Vámosgép
 • ICDL
SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


  • Intézmény logo
  • Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum

   4025 Debrecen, Széchenyi u. 58.

  • Telefon: +36 52 413 499

   E-mail: iskola@mechwart.hu

   OM azonosító: 203033/016

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002423


  2023Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum